Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος έχει σπουδάσει οικονομικά στο New South Wales University στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και έπειτα ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν στις “ψηφιακές μορφές τέχνης” (MDA – ΑΣΚΤ) ενώ με υποτροφία από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή συμμετείχε στο CCA-Kitakyushu διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα για καλλιτέχνες. Ως υποψήφιος διδάκτορας της ΑΣΚΤ συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την κ. Τιτίκα Σάλλα (ομότιμη καθηγήτρια ΑΣΚΤ- Διδακτική της Τέχνης) σαν εξωτερικός επιστημονικός υπεύθυνος στον ΕΚΛΕ (Επιτροπή Κονδυλίων Έρευνας) διδάσκοντας και παρακολουθώντας την πορεία των φοιτητών της ΑΣΚΤ κατά την Πρακτική Άσκηση. Επιπλέον, έχει εργαστεί στην Αγροτική Ζωής (ΑΕΕΖΥ) ως ασφαλιστικός σύμβουλος και στην OVB ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ειδικευμένος στην Στεγαστική πίστη συνεργαζόμενος με την Τράπεζα Eurobank. Εργάστηκε κι ως διαχειριστής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (broker) σε μια σειρά από ΑΧΕ και ΑΧΕΠΕΥ καθώς και εταιρίες αμοιβαίων κεφαλαίων (ALICO, ALPHA TRUST, κλπ). Έχει εκπαιδευτεί στην ΑΣΚΤ για να υποβάλει έργα στο Γ΄ΚΠΣ και τα ΕΣΠΑ 2007-2013 & ΕΣΠΑ 2014-2020 και έχει παρακολουθήσει σειρές εκπαιδευτικών σεμιναρίων (στην Abpm – Σύμβουλοι επιχειρήσεων) καθώς και webinars στο We_Welcome_Europe (Παρίσι) και τους οργανισμούς EUCLID/CONNEXUS (Βρετανία) για τα προγράμματα Creative Europe, Media, ERASMUS+, HORIZON2020, Europe for Citizens, κλπ.

Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτικός, υπήρξε Μάνατζερ για τα τελευταία 12 χρόνια έως το 2017 της Αρτ-Αθήνα, επίσης είναι Μάνατζερ στην Αρτ-Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ-HELEXPO και έχει συνεργαστεί ως Μάνατζερ στο παρελθόν με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ). Συνεργάζεται σε εκτιμήσεις έργων τέχνης και πραγματογνωμοσύνες έργων τέχνης με επιτυχημένους εκτιμητές της αγοράς και με ασφαλιστικά γραφεία αντιπροσώπους των Lloyds στην Ελλάδα, αλλά, κι ως πρότζεκτ μάνατζερ με τα πολιτιστικά κέντρα και τις διευθύνσεις των Δήμων Καισαριανής και Πετρούπολης.

Είναι τακτικό μέλος του Culture Action Europe (Βρυξέλλες) και ιδρυτής της ανοικτής συνεργατικής ομάδας επιτυχημένων επαγγελματιών “ACEY working group” (Ελλάδα). Επίσης, είναι ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας “FOss” (Fundamental Osmosis Sources) και τακτικό μέλος στο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει διακριθεί διεθνώς με το διεθνές βραβείο της Louis Vuitton στον όγδοο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό για νέους καλλιτέχνες στο Παρίσι και έχει λάβει το πρώτο βραβείο του ετήσιου διαγωνισμού για νέους του Ιδρύματος Γ&Ζ Σπυρόπουλου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά μουσεία στο εξωτερικό όπως: Randevou du Forum (Centre Pompidou, Paris), Reina Sofia Museum (Mardid), DUMBO arts festival (NYC) κ.α.  Τέλος, υπήρξε υποψήφιος για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εθνικό περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας το 2007 (ΥΠΠΟ) με το έργο του «δέκα δευτερόλεπτα» (10″).